srijeda, 24. siječnja 2018.

PILEĆE ROLNICE ZA PRSTE POLIZAT

Posted by arko on 23:23 | No comments
11206049_866937596695119_8994978629333197806_n
Jos jedna verzija pilecih rolnica pecenih u pecnici,ovaj puta sa punjenjem od tikvica i mozzarelle,lagane,fine i jako ukusne!

Sastojci:
– 4 kom. pilecih ili purecih prsa
– 1 srednje vel.,ca.350 gr. tikvica,ribana
– 125 gr mozzarelle
– 50 gr parmezana
– po ukusu sol,papar,vegeta
– 2-3 cena cesnjaka



– malo maslinovog ulja

Za paniranje:
– 1/2 solje krusnih mrvica
– 2 kasike parmezana(sitno ribanog)
– 1 manji ili pola veceg limuna sok
– 2 kasike maslinovog ulja

Priprema:
Piletinu properite i posusite.Svaki komad istucite batom i stanjite ili mozete svaki komad podjeliti na pola i tako dobiti osam manjih tanjih snicli!Zacinite po ukusu i ostavite sa strane!



U dublju tavu dodajte malo maslinovog ulja,zagrijte i dodajte sitno sjeckani cesnjak,pirjajte lagano minutu-dvije!
Tikvicu operite,naribajte i dodajte je u tavu sa cesnjakom,dodajte ribani parmezan i pirjajte nekih 5 minuta,dok tikvice ne puste vodu!Zacinite po ukusu!
Sok koji su tikvice pustile tokom pirjanja iscjedite u jednu posudicu.Tikvice ostavite na stranu da se malo hladnu i onda dodajte naribanu mozzarellu i sve dobro izmjesajte!
U sok od tikvica,koji ste ostavili na stranu, dodajte 2 kasike maslinovog ulja i malo limunovog soka,u to cete umakati rolnice prije paniranja!
Na svaku pilecu sniclu stavite po kasiku nadjeva od tikvica i mozzarelle,rasporedite po cjeloj snicli i urolajte.Svaku rolnicu umocite u sok od tikvica,maslinovog ulja i limuna,pa uvaljajte u krusne mrvice i parmezan!
Slazite u vatrostalnu posudu podmazanu sa malo ulja i odozgo ih polijte ostatkom soka i poskropite maslinovim uljem.
Pecite 40-ak min. na 220 ‘ ili dok rolnice ne dobiju finu boju!

0 komentari:

Objavi komentar