petak, 12. siječnja 2018.

ZALEDIĆEMO SE! STIŽE JEZIVO ZAHLAĐENJE NA BALKAN: U nedjelju i ponedjeljak totalni zaokret

Posted by arko on 07:20 | No comments

Iako su trenutno proljećne temperature, nemojte se previše opuštati jer slijedi pravi temperaturni šok. U pojedinim dijelovima regije jučer je bilo čak i do 19 stepeni, ali će ona početi postepeno da pada. Već u srijedu neće preći 10 podeok, a u nedjelju je najavljen subjektivni osjećaj od čak -18! Za dva stepena hladnije biće i u ponedjeljak.
zima


Debeli minus i u zapadnoj Srbiji – u Užicu je najavljen subjektivni osjećaj za nedjelju i ponedjeljak čak -22 stepena!
Slična temeperatura očekuje se i u Novom Sadu, odnosno -19. Ovako niske temperature su uglavnom zbog jakog vjetra koji je najavljen u čitavoj regiji.
Snijeg i smrzavanje na -22 mogu da očekuju u nedjelju i Nišlije.
Postepeno hladnije do jakog mraza
Kada je riječ o izgledima vremena za narednih sedam dana, do 20. januara, RHMZ prognozira da će u četvrtak biti pretežno sunčano, poslije podne naoblačenje, prvo na zapadu i jugozapadu, a u toku noći kiša.


U petak se očekuje oblačno vrijeme sa kišom, na višim planinama sa snijegom, u toku noći ka suboti, uz pad temperature, snijeg i u nižim predjelima.
U subotu će biti oblačno i hladnije, mjestimično sa snijegom, uglavnom u centralnim i južnim krajevima uz stvaranje sniježnog pokrivača.U nedjelju se očekuje postepeni prestanak padavina, zatim, suho i veoma hladno vrijeme, ujutru sa umjerenim i jakim mrazem i maksimalnom temperaturom u većini mjesta ispod nule.
Izvor: Kurir

0 komentari:

Objavi komentar